SVET: Žebříček nejhorších jídel a potravin
K cestování neodmyslitelně patří i ochutnávání různých lokálních specialit a pochutin. Světový průvodce jídlem tasteatlas.com sestavil žebříček stovky nejhůře hodnocených potravin a jídel z celého světa, mezi kterými nechyběly ani dobroty ze Slovenska i Česka.
Na základě hodnocení tisíců „gurmánů“ se v první pětce ocitly také gastronomické speciality jako norský sýr Gamalost, islandský pokrm Hákarl (fermentované žraločí maso), jakutský rybí salát Indigirka, exotické ovoce pěstované na Madeiře – Anona a kanadská pizza Torta. Své zástupce má i Slovensko v podobě Liptovského salámu a rýžového nákypu. Česko „reprezentuje“ Lovecký salám a rybí polévku. Polsko zaujalo svou polévkou z kachní nebo husí krve, nazývanou Czernina, polévkou ze starého chleba Wodzionka nebo zdejší sekanou.
V žebříčku by jste našli i takové „chuťovky“ jako pražené pavouky, anýzové bonbony, krvavý puding, ovčí hlavu nebo kontroverzní italský sýr z ovčího mléka Casu Marzu, kde se po procesu fermentace dostanou larvy podporující jeho rozklad. Celý žebříček najdete ZDE.
Zdroj: tasteatlas.com
Foto: Pixabay.com
Textová úprava: redakce
Diskuze u článku (0) |
Vložit nový příspěvek